fbpx

Sikeres partnertalálkozó: a RIDEbi Erasmus+ projektünk új fejezetéhez érkezett

2024. május 21-23. között Isztambul adott otthont a RIDEbi Erasmus+ projektünk partnertalálkozójának.

A Leading Language and Technology Institute, az Uğur Okulları Kartal Kampüs és Stúdiónk képviselői az első napon egy varázslatos megnyitó eseményen vehettek részt, amelyet a magyar konzulátus képviselője, Pálmai Zsuzsanna is megtisztelt jelenlétével. A nap további részében végig jártuk vendéglátóink iskoláját, ahol bepillantást nyerhettünk az oktatási módszereikbe és az intézmény mindennapjaiba. Ezután meghallgattuk a projekben résztvevő szervezetek beszámolóit, amelyek során részletesen ismertették az eddig elért eredményeket.

A második napon a két kontinensen elterülő Isztambul történelmi központját fedeztük fel; sétáltunk a Elsüllyedt Palota (Bazilika Ciszterna) hatalmas termeiben, gyönyörködtünk az évszázados mecsetekben, a bennünk rejlő kincsekben és pihentünk a körülöttük kialakított parkokban.

A 3. napi találkozó során pontosítottuk a szakmai tartalmakat, határidőket egyeztettünk és megbeszéltük a következő, franciaországi találkozó időpontját is. A szakmai program zárásaként találkoztunk a RIDEbi programban résztvevő helyi gyerekekkel, akik megkínáltak bennünket a saját készítésű, török ételkölteményeikkel.

Ha Isztambulban jártunk, természetesen ellátogattunk egy másik partneriskolába, a Florya Kolejii-be, ahol a vezetők, az oktatók és a RIDEX programban résztvevő tanulók is meleg fogadtatásban részesítettek minket.

A 2023-1-HU01-KA210-SCH-000165365 számú RIDEbi projektünk célja, hogy elősegítse a robotika oktatását és népszerűsítését az iskolákban.

Részletesebben a RIDE programról itt olvashatsz (már egyre több nyelven…): https://www.riderobotics.eu

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.