BETT kiállítás 2024

BETT kiállítás 2024

Az Abacusan Stúdió csapata 3 izgalmas napot (igazából hatot 😉) töltött a londoni Bett Globalon, és négy fontos célt sikerült elérnünk.
 
Először is, bemutattuk a RIDE módszertanunkat 🐢, ami egyre növekvő érdeklődést váltott ki a pedagógusok és a döntéshozók körében egyaránt.
 
Másodszor, 5️⃣ új tanártovábbképzést is kínáltunk, melyek részei az Erasmus+ mobilitási programnak. Örömmel töltött el minket, hogy standunkon megjelenő újdonságok milyen pozitív visszhangot kaptak.
 
Harmadszor pedig igen aktívan kutattunk fel új oktatási robotokat és innovációkat 🤖.
 
Negyedszer, de nem utolsó sorban fontos partnereinkkel, köztük az Artec Co., Ltd. képviselőjével tárgyaltunk hosszú távú együttműködéseinket megerősítendő.🤝
A kiállításon erős hangsúlyt kaptak a szoftverek. 3D nyomtatás oktatási integrálására egyre több jó megoldást láttunk, néhány ezek közül robotika eszközzel kombinálva jelent meg. A hagyományos oktató robotok kisebb számban voltak jelen, viszont felfedeztünk sok újdonságot a kisgyerekkori és az alsó tagozatos algoritmikus gondolkodást és robotika oktatást támogató eszközök között. Ezekből jó néhányat láthattok majd új programjainkba.
 
A szakmai érdekességek mellett pedig együtt fedeztük fel Londont🇬🇧, és még spanyol 🇪🇸partnereinkkel a Obo – We Teach Robotics csapatával is találkoztunk.