szombat 16:30-18:00

A műhelyről

A szakkör fő célja a színjátszás mellett a személyiségfejlesztés és színházi nevelés. A szakkört színházi szakemberek és pedagógusok (hallgatók) – a társszerveztünkből a KÓD Teátrum tagjai, illetve külsős meghívottak – fogják tartani váltakozva. 

Milyen eszközöket használunk?

A szakkör folyamán drámajátékokat, személyiségfejlesztő tréningeket fogunk tartani, tanulunk a  dramaturgiáról, valamint az animációs műhellyel kooperálva jelmez- és díszlettervezésről. Része a szakkörnek beszédtechnika fejlesztés, mozgás és színpadi mozgás, kreatív ének és zene.

Gyakorlatunk

A KÓD Teátrum színházi alkotóműhely 5 éve készít előadásokat színházi nevelés, kortárs irodalmi művek és improvizáció témakörben. Egyik fő célja a fiatalok hétköznapjaiban felmerülő kérdéseinek és problémáinak színházi formában való megelevenítése, illetve feldolgozása. A társulat tagjai közül többen színészettel, drámapedagógiával, egyéb pedagógiával foglalkoznak a hétköznapjaikban is. Ők és külsős meghívott szakemberek fogják tartani a szakkört heti váltásban. A szakkör célja az év végére a fejlesztésen kívül előadás elkészítése és bemutatása is.

Jelentkezés