I. Játék a jövőnkért! jótékonysági vetélkedő

I. Játék a jövőnkért! jótékonysági vetélkedő

2023. december 16-án nagym örömmel fogadtuk a Csúcstámadásra regisztrált csapatokat Módszertani Központunkban. Az esemény során a résztvevők számos izgalmas és kreatív kihívással találták szembe magukat, ahol nemcsak logikai és ügyességi képességeiket próbálhatták ki, hanem kifejezetten együttműködésre és gyorsaságra is szükségük volt a csapatoknak.

Az program kezdetén rövid bemutatkozás után az első játék rész következett, ahol hosszabb, logikai és robotikai feladatok vártak a csapatokra. Az első feladat egy izgalmas memória játék volt, ahol színek, formák és időmérés nehezítette meg a feladatot. Ezt követően a résztvevők Sphero Indi okos autóval találkozhattak, amit hol színkártyákkal, hol applikáción keresztül vezettek. Az intelino okosvonat szintén a színkódolás világába vezette be a gyerekeket. Az ötödik állomáson a résztvevőknek a télapó ArTeC szánját segítségül hívva kellett logikai kihívásokat sikeresen megoldaniuk. 

A második körben már inkább gyorsasági és ügyességi feladatok vártak a csapatokra. Az általunk tervezett és épített társasjátékkal indult az etap, majd a csapatok különböző a robotikai feladatok találkoztak, mint a Matatalab Scrabble vagy a távirányítós ArTeC robot. Az ügyességi játékok java a We Play márkájú játékainkkal zajlott, ahol a csapatok nem csak egymással, hanem az idővel is versenyeztek. 

Az eredményhirdetés két részből állt. Először minden csapat megkapta az összegyűjtött nevezési díj értékének megfelelő, előre kiválasztott oktató robot ajándékcsomagot. Ezután a vetélkedőn elért pontok alapján meghatározott sorrendben minden csapat egy kis ajándékban, kedvezményben részesült, amely elismerése volt a lelkes részvételüknek és az elért eredményeiknek. 

Köszönetünket fejezzük ki a pedagógusoknak az aktív részvételért a kampányban és a vetélkedőn, a csapattagoknak a lelkes részvételükért, valamint a támogatóknak, akik mellé álltak ennek a kezdeményezésnek. Hamarosan újabb kampány veszi kezdetét, mely során március 20-áig lehet a nevezési díjakat gyűjteni. Várjuk mindazokat, akik szeretnének részt venni a következő izgalmas eseményen és kihívásokban!