A 4 elem talányai – matematika verseny felhívás

Az ABACUSAN Stúdió regisztrált tehetségpont
a 2017/18. tanévben, hagyományaihoz híven ismét meghirdeti 4+1 fordulós komplex matematikai vetélkedőjét 5-10. osztályosok 5 fős csapatai számára

Az idei vetélkedő kalandjai során a 4 elem: a föld, a víz, a tűz és a levegő talányainak megfejtésére hívjuk a csapatokat!

Kísérjétek el hőseinket, a tavalyi versenyen megismert habókos kutató családot: Adalbertet, Wilhelminát, Eufrozinát, Martint és kedvenceiket kalandos felfedezőútjukra!

Ismerkedjetek a természetben, a különböző emberi kultúrákban, a gazdaságban és a művészetekben rejlő matematikával!

A verseny első 4 fordulója internetes, levelezős. Az egyes fordulók témaköre– a dimenziókat kissé átértelmezve – fordulónként: 1. Föld, 2. Víz, 3. Tűz, 4. Levegő. Ezekkel az elemekkel kapcsolatban hívjuk a természetben, a különböző emberi kultúrákban, a gazdaságban és a művészetekben rejlő matematikai talányok megfejtésére a csapatokat. A feladatlapok az ABACUSAN Stúdió portáljáról (http://abacusan.hu) tölthetők le, és postai úton kell a megoldásokat beküldeni.

Az 5. forduló egy játékos, GPS-es „kincskereső”, szabadtéri forduló, amelynek során a feladatok szorosan kapcsolódnak az előző 4 forduló témaköreihez.

Valamennyi korosztály dobogós csapatai kedvezményes táborozási lehetőséget nyernek az ABACUSAN Stúdió 2018. nyári tehetségtáboraiba!

 A csapatok 3 korosztályban mérik össze tudásukat:

  1. 5-6. osztályosok,
  2. 7-8. osztályosok,
  3. 9-10. osztályosok

A vetélkedő teljes körű leírása az Abacusan Stúdió portálján olvasható.

Jelentkezés www.abacusan.hu oldalon. Jelentkezési határidő 2018.02.12.

A verseny február 19-én indul!

A nevezés támogatóinknak köszönhetően ingyenes!