Táborozz velünk 2016-ban Sarudon, a Tisza-tónál!

Izgalmas tábort keresel a nyárra? Szeretnél szellemi kihívásokkal és vízparti programokkal, remek társaságban tölteni egy hetet július 10-17. között?

Kipróbálnád, hogy milyen mérnök vagy programozó válna belőled? Kíváncsi vagy, hogyan működnek a robotok? Szeretsz építeni? Készítenél saját áramköröket? Programoztál már? Vagy még nem? Akkor köztünk a helyed!

Érdekel az élő természet, a biológia? Szeretnéd mikroszkóppal, kémcsövekkel felszerelkezve, izgalmas küldetések keretében felfedezni a Tisza-tó élővilágát? Csalakozz “Natura helyszínelő” csapatunkhoz!

Szeretsz rajzolni, festeni, kézműveskedni? Tudod, mit jelent az “op-art”? Szereted Victor Vasarely művészetét? Hallottál már Riley-ről, Soto-ról, Vardanega-ról, Agam-ról? Meríts ihletet művészetükből, alkoss különleges optika- és térhatású műveket!

Ha bármelyik előző kérdésre a válaszod: igen, akkor táborozz az Abacusan Stúdióval

2016. július 10-17. között Sarudon!

Abacusan Tehetségtábor – immár 6. alkalommal!

2016. július 10-17. között immár hatodik alkalommal rendezzük meg az Abacusan Tehetségtábort, ahol párhuzamos programokkal, a Stúdiónktól megszokott komplex megközelítéssel, a gyermekek együttműködésére építő, differenciált tematikával, és persze sok játékkal, vidámsággal, kalanddal, mozgással, élménnyel várjuk a STEAM világa – a műszaki, természettudományos vagy művészeti érdeklődésű 8-16 éves gyermekeket!

Mi lesz a program?

A tábort korosztályok szerint 2 altáborra (általános iskolások, középiskolások) osztjuk. A két korosztályt két külön, egymáshoz közeli szálláshelyen helyezzük el, a tematikus foglalkozásokon is korosztályos bontásban vesznek részt, így a nagy életkori eltérés ellenére is mindenki a saját életkori sajátosságainak megfelelő programokon vehet részt.

A gyerekek érdeklődésük és a választott tábori program szerint robotika-technika-elektronika, biológia-környezettan és geometrikus- “op-art” művészet tematikus foglalkozásokon vesznek részt. A tábor 8 napja alatt összesen 10, alkalmanként 3 órás tematikus foglalkozáson izgalmas kihívások, projektek keretében gazdagíthatják ismereteiket, tehetik próbára kreativitásukat, fejleszthetik együttműködési készségüket, prezentációs gyakorlatukat.

Programtervezet :

Képkivágás
Mitől lesz ez mégis egy tábor ?
 • Mert közös csapatépítő programok várják a gyerekeket nap mint nap: játékok, sport, számháború, evezés, közös kirándulások, strandolás, mókás vetélkedők, kalandok!
 • Mert együtt ismerkedünk hazánk egyik leggazdagabb élővize, a Tisza-tó természeti kincseivel Európa egyik legnagyobb édesvizi akváriumában, Poroszlón, a Tisza-tavi Ökocentrumban és a vízi tanösvény hajós bejárásával!
 • Mert vegyes csapatokban, együtt indulunk “kincskereső” vetélkedőre, hogy felfedezzük Sarud természeti, néprajzi és technikatörténeti kincseit.
 • Mert együtt kirándulunk Debrecenbe. A mérnökpalánták és a Natura helyszínelők a National Instruments magyarországi üzemébe látogatnak el, hogy megismerjék ennek a robotikával, automatizálással, ipari és labor méréstechnikával foglalkozó nemzetközi cégnek a működését, betekintést nyerjenek abba, hogy milyen lehetőségeket rejt mindaz, amivel a táborban játékosan foglalkozunk. Az ifjú művészek ezalatt a MODEM Modern és Kortárs Művészeti Központban interaktív múzeumpedagógiai foglalkozáson ismerkednek a térábrázolás modern művészeti megközelítéseivel.
 • Mert együtt látogatunk el (talán kerékpáron – de ez tőletek függ) Kiskörére, ahol működés közben figyelhetjük meg Vízerőművet. Együtt gondolkodunk energiáról, környezetkímélő megoldásokról, “ökobarkács” projektet tervezünk és valósítunk meg újrahasznosított anyagokból.
 •  Mert együtt kebelezzük be Zsuzsa néni fantasztikus lángosait és palacsintáit!  Mert időről időre vendégül látják egymást kicsik és nagyok, együtt üljük körül a tábortüzet, és vegyes csapatokban mérkőzünk meg a bográcsos lecsófőző versenyen!
 Táboroztatók
 • Büti István táborvezető (középiskolások), külső szakmai programok
 • Sugár Sára tábor szakmai vezető, robotika foglalkozások
 • Lackóné Fodor Zsuzsa táborvezető (általános iskolások), szabadidős programok, ellátás
 • Rajk Ágnes robotika foglalkozások
 • Kiss Ildikó robotika, fizika foglalkozások
 • Fonó Róbert elektronika foglalkozások, csapatépítő és szabadidős programok
 • Fonó Pál biológia foglalkozások, mikroszkópozás, “biolabor”, vízvizsgálatok
 • képzőművész/múzeumpedagógus – egyeztetés alatt művészeti foglalkozások
Elhelyezés
 • A táborozókat – korosztályok szerinti bontásban – két egymáshoz közeli altáborban helyezzük el. (Ifjúsági TáborTúristaszálló)
 • Elhelyezés mindkét helyszínen 8-14 fős fürdőszobás szobákban. A táborhelyszíneken sportolásra, szabadtéri programokra alkalmas udvar, fedett foglalkoztató helyiségek várják a gyerekeket.
 • Mindkét altáborban megfelelő számú pedagógus felügyel a gyermekekre.
Hogyan jutunk oda?

Budapestről bérelt busszal.

Amennyiben a Budapest-Sarud útvonallal érinthető településről több gyermek jelentkezik a táborba, megegyezés szerint értük megy a busz.

 Hogyan jelentkezzek?

A táborba a jelentkezési lap kitöltésével és a részvételi díj teljes összege vagy első részletének befizetésével lehet jelentkezni.

A jelentkezési lap ide kattintva érhető el.
Mennyi a tábor részvételi díja?

A tábor részvételi díja 56.000 + 2.500 Ft/fő 

A tábor 56.000 Ft-os részvételi díja magában foglalja

 • a 7 éjszaka szállást,
 • napi ötszöri étkezést,
 • utazást bérelt autóbusszal,
 • a 8 teljes napi programot,
 • az eszközök (robotkészletek, laboreszközök) használatát,
 • a programok anyagigényét,
 • a kirándulásokat, belépőjegyeket,
 • a tábori pólót és egyéb emléktárgyakat

A tábor során a gyermekek különleges, Magyarországon az Abacusan Stúdió által bevezetésre kerülő  alkotó technikával ismerkednek meg, az ezzel készült munkáikat, valamint az otthoni további alkotáshoz szükséges alap eszközkészletet haza vihetik – ennek költsége 2.500 Ft/fő. (Erre nem vonatkoznak az alábbi kedvezmények!)

Kedvezmények
"Early bird" jelentkezésJelentkezés és a teljes összeg
befizetése 2018. március 31-ig
5.000 Ft
Előtakarékossági lehetőségLehetőség van a tábor részvételi
díjának legfeljebb
4 részletben
történő megfizetésére
Pl.
4*12.000 Ft + 1*8.900 Ft
Abacusan szakkörös
kedvezmény
A 2018/19. tanévi Abacusan szakkörök
résztvevőinek
5%
Abacusan partneriskola
kedvezmény
Az Abacusan Stúdió partneriskoláiban
tanuló gyermekek számára
5%
Abacusan partnervállalat
kedvezmény
Az Abacusan Stúdió partnervállalatai
dolgozóinak gyermekei számára
10%
Visszatérő
táborozó
Korábbi évek Abacusan tehetségtáboraiban
résztvevő gyermekek számára
5%
TestvérkedvezményTestvérek jelentkezése esetén valamennyi
testvér részvételi díjából
5%
Toborzás 11 vagy 2 további táborozó szervezése5%
Toborzás 23 vagy több további táborozó szervezése10%
Abacusan
versenykedvezmény
A 2018/19. évi Abacusan bajnokság
valamennyi résztvevője részére (helyezetteknél
nem érvényesíthető)
3.000 Ft
Abacusan
Bajnokság
1. helyezés
A 2018/19. évi Abacusan bajnokság 1.
helyezettjei részére
20.000 Ft
Abacusan
Bajnokság
2. helyezés
A 2018/19. évi Abacusan bajnokság 2.
helyezettjei részére
15.000 Ft
Abacusan
Bajnokság
3. helyezés
A 2018/19. évi Abacusan bajnokság 3.
helyezettjei részére
10.000 Ft
 Befizetés

A tábor részvételi díját az Abacusan Stúdió CIB Banknál vezetett
10700732-68019792-52000001 számú bankszámlájára kérjük átutalni a tábor helyszínének (Sarud) és a gyermek nevének megjelölésével.

A teljes összeg beérkezésének határideje 2016. június 22.

Egészségügyi nyilatkozat