A 4 dimenzió talányai – matematika verseny felhívás

Az ABACUSAN Stúdió regisztrált tehetségpont
a 2016/17. tanévben, hagyományaihoz híven ismét meghirdeti 4+1 fordulós komplex matematikai vetélkedőjét 5-10. osztályosok 5 fős csapatai számára

Az idei vetélkedő kalandjai során a bennünket körülvevő, közeli és távoli, apró és óriási világ talányainak megfejtésére hívjuk a csapatokat!

Kísérjétek el hőseinket, a tavalyi versenyen megismert habókos kutató családot: Adalbertet, Wilhelminát, Eufrozinát, Martint és kedvenceiket kalandos felfedezőútjukra!

Ismerkedjetek a természetben, a különböző emberi kultúrákban, a gazdaságban és a művészetekben rejlő matematikával!

A verseny első 4 fordulója internetes, levelezős. Az egyes fordulók témaköre– a dimenziókat kissé átértelmezve – fordulónként: 1. Közel-parányi, 2. Távol-óriási, 3. Lent, 4. Fent. Ezekkel a dimenziókkal kapcsolatban hívjuk a természetben, a különböző emberi kultúrákban, a gazdaságban és a művészetekben rejlő matematikai talányok megfejtésére a csapatokat. A feladatlapok az ABACUSAN Stúdió portáljáról (http://abacusan.hu) tölthetők le, és postai úton kell a megoldásokat beküldeni.

Az 5. forduló egy játékos, GPS-es „kincskereső”, szabadtéri forduló, amelynek során a feladatok szorosan kapcsolódnak az előző 4 forduló témaköreihez.

Valamennyi korosztály dobogós csapatai kedvezményes táborozási lehetőséget nyernek az ABACUSAN Stúdió 2017. nyári tehetségtáboraiba!

A csapatok 3 korosztályban mérik össze tudásukat:

  1. 5-6. osztályosok,
  2. 7-8. osztályosok,
  • 9-10. osztályosok

A vetélkedő teljes körű leírása az Abacusan Stúdió portálján olvasható.

Jelentkezés a www.abacusan.hu oldalon. Jelentkezési határidő 2017.02.12.

A verseny február 15-én indul!

A nevezés a Nemzeti Tehetség Program támogatásának köszönhetően ingyenes!

NTP