A 4 dimenzió viadala – versenyfelhívás

Az ABACUSAN Stúdió regisztrált tehetségpont
a 2016/17. tanévben, hagyományaihoz híven ismét meghirdeti
4+1 fordulós komplex vetélkedőjét
3-8. osztályosok 5 fős csapatai számára

Az idei vetélkedő kalandjai során a bennünket körülvevő, közeli és távoli, apró és óriási világ megismerésére hívjuk a csapatokat!

Kísérjétek el hőseinket, a tavalyi versenyen megismert habókos kutató családot: Adalbertet, Wilhelminát, Eufrozinát, Martint és kedvenceiket kalandos felfedezőútjukra!

Ismerkedjetek a történelem, a társadalom, a természettudományok, az irodalom, a matematika, a bennünket körülvevő természet, kultúrák, gazdaság és művészetek titkaival!

A verseny első 4 fordulója internetes, levelezős. Az egyes fordulók témaköre – a dimenziókat kissé átértelmezve – fordulónként: 1. Közel-parányi, 2. Távol-óriási, 3. Lent, 4. Fent. Ezekkel a dimenziókkal kapcsolatban hívjuk a bennünket körülvevő természet, kultúrák, gazdaság és művészetek megismerésére a csapatokat. A feladatlapok az ABACUSAN Stúdió portáljáról (http://abacusan.hu) tölthetők le, és postai úton kell a megoldásokat beküldeni.

Az 5. forduló egy játékos, GPS-es „kincskereső”, szabadtéri forduló, amelynek során a feladatok szorosan kapcsolódnak az előző 4 forduló témaköreihez.

Valamennyi korosztály dobogós csapatai kedvezményes táborozási lehetőséget nyernek az ABACUSAN Stúdió 2017. nyári tehetségtáboraiba!

A csapatok 3 korosztályban mérik össze tudásukat:

  1. 3-4. osztályosok,
  2. 5-6. osztályosok,
  3. 7-8. osztályosok,

 

A vetélkedő teljes körű leírása az Abacusan Stúdió portálján olvasható.

Jelentkezés a www.abacusan.hu oldalon. Jelentkezési határidő 2017.02.12.

A verseny február 15-én indul!

A nevezés támogatóinknak köszönhetően ingyenes!