A 4 dimenzió viadala – verseny szabályzat

A négy dimenzió viadala egy országos, 4+1 fordulós, komplex csapat vetélkedő. Célja, hogy a résztvevők a természettudományok, valamint az irodalom, a történelem, a matematika és a művészetek köréből, játékos formában mérjék össze ismereteiket, alkotókészségüket, környezettudatosságukat.

A verseny során az izgalmas, játékos feladatok megoldása, a könyvtári és internetes kutató-gyűjtő munka mellett a csoportmunka,- a feladatmegosztás, a közös munkavégzés kompetenciáit is fejleszthetik a versenyzők.

A különböző témaköröknek köszönhetően a más-más érdeklődésű gyermekek mind megtalálhatják a számukra izgalmas, élvezetes feladatokat, s valamennyiük közös munkájaként küldhetik be a feladatsorok megoldásait.

A verseny részei

A vetélkedő első része 4 internetes, levelezős feladatlapból áll. Az egyes fordulók témaköre – a dimenziókat kissé átértelmezve – fordulónként: 1. Közel-parányi, 2. Távol-óriási, 3. Lent, 4. Fent. Ezekkel a dimenziókkal kapcsolatban hívjuk a bennünket körülvevő természet, kultúrák, gazdaság és művészetek megismerésére a csapatokat.

Az 1. fordulónak része a csapat és az iskola fényképes bemutatása. Az 1. feladatsor tartalmazza a feladat részletes leírását.

Egy hosszabb távú, tevőleges társadalmi-környezeti felelősségvállalásra vonatkozó feladat is meghatározásra kerül az 1. feladatsorban. Az elvégzett közösségi munka dokumentálását legkésőbb a 4. forduló megoldásaival együtt kell beküldeni.

A döntő forduló egy játékos, GPS-es „kincskereső”, szabadtéri forduló, amelynek során a feladatok szorosan kapcsolódnak az előző 4 forduló témaköreihez.

Korcsoportok

A vetélkedő 5 fős csapatok számára, 3 korosztályban kerül meghirdetésre:

  1. 3-4. osztályosok,
  2. 5-6. osztályosok,
  3. 7-8. osztályosok

Jelentkezés

A vetélkedőre verseny honlapján található jelentkezési lapon lehet jelentkezni a csapat nevével, a résztvevők nevével, iskolájuk és felkészítő tanáruk megjelölésével.

A jelentkezési lap mellékletét képező szülői nyilatkozatokat legkésőbb az 1. forduló megoldásaival együtt kell beküldeni!

Nevezési díj:

Nevezni az online jelentkezési lap kitöltésével lehet 2017.02.12-ig.

A verseny támogatóinknak köszönhetően ingyenes!

Fordulók és beküldési határidők

A verseny első része 4 internetes, levelezős feladatlapból áll. A természettudományok, az irodalom, a matematika, a művészetek és a gazdaság köréből összeállított feladatok játékos, kreatív formában sarkallják a négy korszak megismerésére a résztvevőket.

A feladatok az Abacusan Stúdió portálján (http://abacusan.hu) olvashatók.

A megoldásokat postai úton kell beküldeni a megadott határidőig a feladatlapokon megjelölt címre. A postabélyegző dátuma jelenti a beküldés dátumát. Érdemes minél hamarabb beküldeni a megoldásokat, mert a gyorsaság befolyásolja a sorrendet! Azonos pontszámot elért feladatlapok közül a korábbi feladási dátumú előbbre kerül az “eredménytáblán”.

A csapatokat eredményeikről és a verseny állásáról e-mailben értesítjük.

A verseny 2017. február 15-én kezdődik. Az egyes fordulók feladatlapjainak megjelenéséről e-mailben értesítjük a csapatokat.

A döntőre 2017. május második felében kerül sor.

Értékelés, sorrend

Az egyes fordulók sorrendje a feladatsorra kapott pontszámok alapján alakul ki. Az azonos pontszámú megoldások közül a hamarabb postára adott kerül előrébb a rangsorban.

A 4 feladatlap után korosztályonként az összesítésben legjobb 6 csapat kerül be a döntő fordulóba, amelyre május második felében kerül sor Budapesten.

A döntő forduló egy játékos, GPS-es „kincskereső” forduló, amelynek során a feladatok szorosan kapcsolódnak az előző 4 feladatlap témaköreihez.

 A végeredmény a 4 levelezős feladatlap és a döntő során szerzett pontok összesítése nyomán alakul ki.

Díjazás

Minden olyan csapat, aki mind a négy levelezős fordulót teljesíti, a versenyen való eredményes részvételt igazoló emléklapot kap, amelyet postán küldünk el.

A döntőbe jutott korosztályonként 6 csapat ismereteiket bővítő könyv vagy játék jutalomban részesül. Tanáraik munkáját testi-lelki feltöltődésüket segítő ajándékokkal jutalmazzuk.

A legszínvonalasabb közösségi munkát bemutató csapat külön díjazásban részesül.

Korosztályonként az első 3 helyezést elnyert csapatok tagjai kedvezményes táborozási lehetőséget nyernek az ABACUSAN Stúdió 2017. nyári tehetségtáboraiba.

A kedvezmények mértéke:

  1. helyezett: 20.000 Ft
  2. helyezett: 15.000 Ft
  3. helyezett: 10.000 Ft

Információ:

web: abacusan.hu,   facebook.com/abacusan

e-mail: verseny@abacusan.hu