Bábel – A 4 korszak verseny felhívás

Az ABACUSAN Stúdió regisztrált tehetségpont
a 2015/16. tanévben, hagyományaihoz híven ismét meghirdeti
BÁBEL 4+1 fordulós ANGOL
nyelvi komplex vetélkedőjét 5-10. osztályosok 5 fős csapatai számára
Az idei vetélkedő kalandjai során időutazásra hívjuk a csapatokat!

 

Kísérjétek el hőseinket, a tavalyi matematika versenyen megismert habókos kutató családot: Adalbertet, Wilhelminát, Eufrozinát, Martint és kedvenceiket kalandos felfedezőútjukra!

Ismerkedjetek a történelem, a társadalom, a természettudományok, az irodalom, a matematika, a művészetek és a gazdaság vívmányaival, felfedezéseivel az ókori civilizációk birodalmaiban, a középkor és a reneszánsz világában, az ipari forradalom és a polgárosodás újdonságokat hozó évszázadaiban és a 20-21. század gyorsan változó korában!

A verseny első 4 fordulója internetes, levelezős. Az egyes fordulók témaköre fordulónként az emberiség, a célnyelvi országok történetének egy-egy korszakának megismerésére, idegen nyelvi ismereteik kreatív alkalmazására hívja a csapatokat. A feladatlapok az ABACUSAN Stúdió portáljáról (http://abacusan.hu) tölthetők le, és postai úton kell a megoldásokat beküldeni.

Az 5. forduló egy játékos, GPS-es „kincskereső”, szabadtéri forduló, amelynek során a feladatok szorosan kapcsolódnak az előző 4 forduló témaköreihez.

A csapatok életkoruk és tudásszintjük szerint több kategóriában mérik össze tudásukat

Valamennyi korosztály dobogós csapatai kedvezményes táborozási lehetőséget nyernek az ABACUSAN Stúdió 2016. nyári tehetségtáboraiba!

Jelentkezés a www.abacusan.hu oldalon. Jelentkezési határidő 2016.01.31.24:00.A vetélkedő teljes körű leírása az Abacusan Stúdió portálján olvasható.

Támogatóinknak köszönhetően a verseny ingyenes!

 

download-pdf-gray