A 4 korszak viadala versenyfelhívás

Az ABACUSAN Stúdió regisztrált tehetségpont
a 2015/16. tanévben, hagyományaihoz híven ismét meghirdeti
4+1 fordulós komplex vetélkedőjét
3-8. osztályosok 5 fős csapatai számára
Az idei vetélkedő kalandjai során időutazásra hívjuk a csapatokat!

 

Kísérjétek el hőseinket, a tavalyi matematika versenyen megismert habókos kutató családot: Adalbertet, Wilhelminát, Eufrozinát, Martint és kedvenceiket kalandos felfedezőútjukra!

Ismerkedjetek a történelem, a társadalom, a természettudományok, az irodalom, a matematika, a művészetek és a gazdaság vívmányaival, felfedezéseivel az ókori civilizációk birodalmaiban, a középkor és a reneszánsz világában, az ipari forradalom és a polgárosodás újdonságokat hozó évszázadaiban és a 20-21. század gyorsan változó korában!

A verseny első 4 fordulója internetes, levelezős. Az egyes fordulók témaköre fordulónként az emberiség történetének egy-egy korszakának megismerésére hívja a csapatokat. A feladatlapok az ABACUSAN Stúdió portáljáról (http://abacusan.hu) tölthetők le, és postai úton kell a megoldásokat beküldeni.

Az 5. forduló egy játékos, GPS-es „kincskereső”, szabadtéri forduló, amelynek során a feladatok szorosan kapcsolódnak az előző 4 forduló témaköreihez.

A csapatok 3 korosztályban mérik össze tudásukat:

  1. 3-4. osztályosok,
  2. 5-6. osztályosok,
  3. 7-8. osztályosok

Valamennyi korosztály dobogós csapatai kedvezményes táborozási lehetőséget nyernek az ABACUSAN Stúdió 2016. nyári tehetségtáboraiba!

A vetélkedő teljes körű leírása az Abacusan Stúdió portálján olvasható.

Jelentkezés a www.abacusan.hu oldalon. Jelentkezési határidő 2016.02.05.24:00.

A verseny a Nemzeti Tehetség Program támogatásának köszönhetően ingyenes!

NTP

 

download-pdf-gray