A 4 korszak technikája – robotika verseny felhívás

Az ABACUSAN Stúdió regisztrált tehetségpont
a 2015/16. tanévben új szemléletű, 4+1 fordulós
robotika
vetélkedőt hirdet 5-12. osztályosok 3-5 fős csapatai számára.
A vetélkedő során időutazásra hívjuk a csapatokat!

Kísérjétek el hőseinket, a tavalyi matematika versenyen megismert habókos kutató családot: Adalbertet, Wilhelminát, Eufrozinát, Martint és kedvenceiket kalandos felfedezőútjukra!

Ismerkedjetek a mérnöki tudományok, a technika, az ipar felfedezéseivel, a gépekkel, szerkezetekkel és gépezetekkel az ókori civilizációk birodalmaiban, a középkor és a reneszánsz világában, az ipari forradalom és a polgárosodás újdonságokat hozó évszázadaiban és a 20-21. század gyorsan változó korában! Építsétek be robotjaitokba, modellezzétek robotjaitokkal az egyes korszakok technikai vívmányait!

A verseny első 4 fordulója internetes, „levelezős”. Az egyes fordulók témaköre fordulónként az emberiség története egy-egy korszakának technikájának megismerésére, modellezésére hívja a csapatokat. A feladatok az ABACUSAN Stúdió portáljáról (http://abacusan.hu) tölthetők le, a feladatok megvalósítását leírással, fotókkal és videofelvétellel kell dokumentálni. A felvételeket a feladatban megadott webhelyre kell feltölteni. A verseny során bármilyen robotépítő készlet használható.

Az 5. –döntő- fordulón a csapatoknak az előző 4 forduló kihívásaihoz kapcsolódó feladatot kell a helyszínen megoldani. A döntővel egy időben kerül megrendezésre az ABACUSAN Robottánc verseny.

A csapatok 3 korosztályban mérik össze tudásukat:

  1. 5-6. osztályosok,
  2. 7-8. osztályosok,
  3. 9-12. osztályosok

Valamennyi korosztály dobogós csapatai, valamint közönségdíjasai kedvezményes táborozási lehetőséget nyernek az ABACUSAN Stúdió 2016. nyári tehetségtáboraiba!

 A vetélkedő teljes körű leírása az Abacusan Stúdió portálján olvasható.

Jelentkezés a www.abacusan.hu oldalon. Jelentkezési határidő 2015.11.15.24:00.

KEDVEZMÉNY: a 2015.10.22. 24:00-ig jelentkező csapatok
nevezési díját teljes egészében elengedjük!

 

download-pdf-gray