A 4 korszak muzsikája verseny felhívás

Az ABACUSAN Stúdió regisztrált tehetségpont
a 2015/16. tanévben immár hagyományos versenyeinek sorában
4+1 fordulós komplex zenei vetélkedőt hirdet
5-10. osztályosok 5 fős csapatai számára

Az idei vetélkedő kalandjai során időutazásra hívjuk a csapatokat!

Kísérjétek el hőseinket, a tavalyi matematika versenyen megismert habókos kutató családot: Adalbertet, Wilhelminát, Eufrozinát, Martint és kedvenceiket kalandos felfedezőútjukra!

Ismerkedjetek a zene szerepével, műfajaival, dallamvilágával, a hangaszerekkel, neves szerzőkkel és előadókkal az ókori civilizációk birodalmaiban, a középkor és a reneszánsz világában, az ipari forradalom és a polgárosodás újdonságokat hozó évszázadaiban és a 20-21. század gyorsan változó korában!

 

A verseny első 4 fordulója internetes, levelezős. Az egyes fordulók témaköre fordulónként az emberiség történetének egy-egy korszaka zenéjének megismerésére hívja a csapatokat. A feladatlapok az ABACUSAN Stúdió portáljáról (http://abacusan.hu) tölthetők le, és postai úton kell a megoldásokat beküldeni.

Az 5. forduló egy játékos, GPS-es „kincskereső”, szabadtéri forduló, amelynek során a feladatok szorosan kapcsolódnak az előző 4 forduló témaköreihez.

A csapatok 3 korosztályban mérik össze tudásukat:

  1. 5-6. osztályosok,
  2. 7-8. osztályosok,
  3. 9-10. osztályosok

 Valamennyi korosztály dobogós csapatai kedvezményes táborozási lehetőséget nyernek az ABACUSAN Stúdió 2016. nyári tehetségtáboraiba!

A vetélkedő teljes körű leírása az Abacusan Stúdió portálján olvasható.

Jelentkezés a www.abacusan.hu oldalon. Jelentkezési határidő 2016.01.31.24:00.

KEDVEZMÉNY: a 2015.10.22. 24:00-ig jelentkező csapatok
nevezési díját teljes egészében elengedjük!

download-pdf-gray