Verseny szabályzat

A Sir Ranter Gofferson talányos építményei országos matematika vetélkedő. Izgalmas, kalandos feladatsorával a tanulók matematikai tudásukat, logikai képességeiket, fantáziájukat, ötletességüket, ügyességüket mérhetik össze a vidám, játékos versenyen. A versenyzők bejárják a 4 égtáj tájait, kultúráit, felfedezve azok matematikai érdekességeit, az Észak jegyében még korcsolyát is kötnek!

Eufrozi álmatlanul forgolódott ágyában. Már megint nem tudott aludni. Úgy gondolta, Apu és Anyu megint segíteni fog neki, ezért felkelt, hogy átmenjen hozzájuk. Szülei szobájának ajtaja résnyire nyitva volt, amelyen át tompa fény szűrődött ki. Eufrozi hallotta, ahogy édesanyja fojtott hangon édesapját korholja: “ De értsd meg, Adalbert, elég volt egyszer kitenni a gyermekeket és magunkat is a veszélynek a  Szaharában, s utána emlékezz rá, az Amazonas partján!” Eurfozi ekkor benyitott, és édesapja megkezdett mondatát – “ De drága Wilhelmi….” – édesanyja izgatottan szakította félbe: “ Eufrozi, úgy gondolom, ismét utazunk! “

A verseny során az izgalmas, játékos feladatok megoldása során a csoportmunka,- a feladatmegosztás, a közös munkavégzés kompetenciáit is fejleszthetik a versenyzők.

Az összefüggő történetre felfűzött feladatok valós kalandok, utazások, mérnöki feladatok izgalmas világába vezetik a résztvevőket, miközben Eufrozinak és családjának segítenek célba érni.

A verseny időpontja

2015. május 29. 11-14:30

A verseny helyszíne

Budapest IX. kerületi Weöres Sándor Gimnázium és Jégcsarnok

1098 Budapest, Toronyház u. 21.

Korcsoportok

A vetélkedő 3 korosztály számára kerül meghirdetésre:

  1. 5-6. osztályosok,
  2. 7-8. osztályosok,
  3. 9-12. osztályosok
Jelentkezés

A vetélkedőre a mellékelt jelentkezési lapon lehet jelentkezni a csapat nevével, a résztvevők nevével, iskolájuk és felkészítő tanáruk megjelölésével.

Jelentkezési határidő: 2015. május 27.

A jelentkezési lap mellékletét képező szülői nyilatkozatokat kérjük hozzák magukkal a versenyre!