Nagy sikerrel zárult az Abacusan Bajnokság 2014/15. tanévi verseny sorozata

Május utolsó hetében, egymást követő izgalmas, játékos döntőkkel lezárult a 2014/15. évi Abacusan Bajnokság.

A Bajnokság – mint az Abacusan Stúdió valamennyi tevékenysége –  a gyermekek komplex szemléletformálását szolgálja. Legyen szó idegen nyelvről, robotikáról, történelemről, matematikáról vagy a négy égtáj bebarangolásáról: a feladatok megoldása a bennünket körülvevő összetett és sokszínű világ sokoldalú megismerésére sarkallja a résztvevőket.

A komoly kutató munkát, kreativitást, csapatmunkát igénylő levelezős feladatsorokat követően, a legjobbakat a döntőn játékos, sportos kihívások várták.

Díjak, partnerek, támogatók

A verseny döntőjének résztvevői emléklapot és ismeretterjesztő könyveket kaptak, a helyezettek kedvezményes táborozási lehetőséget nyertek a 2015. évi Abacusan tehetségtáborokba.

Évek óta sikeresen dolgozunk együtt a tehetséggondozásban a Tikkun Olám Alapítvánnyal, a Giving Hungary Alapítvánnyal és a Fortune Magyarország Kft-vel.

A versenyek előkészítésében, lebonyolításában számos szakember, szervezet, intézmény volt partnerünk. A Sir Ranter Gofferson talányos építményei című matematika verseny feladatsorainak összeállításában mindvégig szorosan együttműködtünk az Élményműhely szakembereivel.

A versenyek döntőihez tökéletes, a 4 égtájat megidéző helyszínt, és kedves, talpraesett diáksegítőket biztosított a Budapest IX. Kerületi Weöres Sándor Gimnázium.

Nagy örömünkre  versenyeink megszervezését a Nemzeti Tehetség Program , az Emberi Erőforrások Minisztériuma, az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő és az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet is segítette: a Bábel idegen nyelvi, a Négy égtáj viadala komplex és a Sir Ranter Gofferson talányos építményei matematika levelezős verseny megvalósítását támogatta az NTP-TV-14-A-0121,  NTP-TV-14-A-0123 pályázati projekt keretében.

 sok logo

experience_logo_hu02                                      Weöres