Robotika szakkör a Tiszavárkonyi Endre Király Általános Iskolában

A Tiszavárkonyi Endre Király Általános Iskola a 2016/17-es tanévben, a Nemzeti Tehetség Program támogatásával csatlakozott partner iskoláink közé.

Sikeres pályázatuknak köszönhetően, 17 diák részvételével indították be robotika szakkörüket, amelyen ArTeC robotok használatával, az Abacusan Stúdió differeciált tematikáját alkalmazva zajlott a tehetséggondozás.

A csoport tagjai az előző tanévben már foglalkoztak Scrath programozással, így most különös tapasztalatra, tudásgazdagításra tehettek szert az ArTeC robotok  Scratch-re épülő programozásával.

A program része volt, egy üzemlátogatás is. Május 9.-én az Ipar Napjai c. kiállítást nézték meg Budapesten, a Hungexpón.

Mindenféle nagy robotkarokat, gyártósor modelleket, 3D nyomtatót lehetett látni. a kiállítás egy részén a tervezéstől a megvalósulásig bemutatták az ipari folyamatokat. A kiállítás rendkívül interaktív volt, és a gyerekek nagyon sok mindent kipróbáltak.

 A program zárásaként kiállítást szerveztek, ahol bemutatásra kerültek az elkészített tárgyak. A tanulók büszkén mutatták meg alkotásaikat és meséltek élményeikről.