Híradás a Kanizsai robotika programjáról

A siklósi Kanizsai Dorottya Általános Iskolában az NTP-MTTD-17 pályázati támogatás keretében 15 felső tagozatos diák robotozhatott ArTeC  robotokkal a 2017/18-as tanévben Nehrné Antal Erika és Hoffmanné Folcz Ágnes szakkörvezetők vezetésével.

A két szakkoörvezető októberben és februárban részt vett az Abacusan Stúdió 30 órás pedagógus képzésén, ahol sok feladat megoldásával ismerkedtek a robotok programozásával és a tehetséggondozás javasolt módszertanával.

IMG_20171123_154924 IMG_20171123_153340

A szakkörbe önkéntes jelentkezés és felmérések nyomán kerültek beválogatásra a gyerekek.

A robotok programozása az informatika tanteremben zajlott,  ám a robotok tesztelésére szolgáló pályát az iskola aulájában állították fel.  Ez sem akadályozta a diákokat, lelkesen ki-be járkáltak, hogy az elkészített program robotra töltése után kipróbálják algoritmusaikat. Így óhatatlanul is látható volt az iskola többi diákja számára, hogy mi történik a robotokkal, mit csinálnak szakkörösök. Ez egyre
több kíváncsiskodó tekintetet vonzott a pályaasztal köré.

Májusban egy iskolai bemutató keretében mutatták be minden érdeklődő tanulónak, hogy milyen robotokat, mi mindenre tudtak a szakkörösök megtanítani. Ezen a bemutatón készült a következő TV-felvétel.