Innovator Academy

Óvodásoknak és kisiskolásoknak

Japán legnagyobb taneszköz forgalmazójának, saját gondozásában kialakított robotika eszközkészlet család legfiatalabb tagja.

Kifejezetten 4-8 évesek részére kidolgozott tematika és a megvalósításához összeállított készletek.

Az tartalmaz 3 darab tematikus bőröndöt és folyamatosan bővülő, 2 évre elegendő tananyagot.

A kis fülekkel felszerelt bőröndök könnyen hordozhatóvá teszik a készletet valamint a belső kialakításuk alkalmas az elemek szeparált tárolására.

  1. bőrönd tartalmazza a programozható eszközöket és elektronikai elemeket.
  2. bőrönd tartalmazza az építésekhez szükséges építőkészlet elemeit.
  3. bőrönd tartalma a logikai készlet feladatlapok megoldásához igazítva

Az írott tananyag szintén három, jól elkülöníthető, mégis egymást támogató részből áll. A tananyag jól digitalizált, kialakítása miatt könnyen nyomtatható bármikor, korlátlan mennyiségben. A konstrukciók leírását tartalmazó füzetek két példányban kerültek kidolgozásra. Külön a diákok részére és külön a pedagógusok számára. A tanári példányok módszertanijavaslatokat, segítő megjegyzéseket is tartalmaznak. A logikai- és készségfejlesztő lapok pedig igen sokrétűen mélyítik a program sikeres megvalósításához szükséges képességeket. Matematikai-, logikai-, kombinációs alapkészségeket fejlesztő feladatok mellett a térlátás fejlesztését is érintő kihívásokat tartalmaz a tananyag.

  1. Érdekes robotok
  2. Programozható robotok
  3. Logikai feladványok

Képzést is biztosítunk a készletek használatához. Ennek során a résztvevők elsajátítják az Abacusan-ArTec Innovátor Academy foglalkozásaihoz szükséges ismereteket és az ArTecRobo készletek iskolai használatát is.

Mentorálást végzünk a program megvalósítása során. A digitálisan felépített anyag mellett saját készítésű videókat is közzé teszünk az Abacusan-ArTec Innovator Academy oktatói számára. Valamint a későbbiekben is tovább bővítjük az elérhető projectek számát. Ezek mellett Skype-on, telefonon vagy e-mailben is segítünk, ha igény merül fel erre.