Pályaorientációs beszélgetések a Weöres Sándor Gimnáziumban

Mentor Programja keretében decemberben az Abacusan Stúdió szakemberekkel és technikai eszközökkel segítette a budapesti IX. kerületi Weöres Sándor Gimnázium Szakmák Napja című rendezvényét.

Stróh Péter,  a BGF Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar magyar és német nyelvű képzésének, valamint a BKF Heller Farkas Kar  oktatója, szakmai folyóiratok és szakkönyvek szerzője, OKJ vizsgaelnök a vendéglátó szakmákról tartott előadást. Kiemelte a szolgáltató szakmák műveléséhez megfelelő hozzáállás, viselkedés fontosságát, beszélt a szakma szépségeiről és nehézségeiről, alázatról és kitartásról, a nyelvtanulás fontosságáról. A Koktél Világbajnokság értékelő bizottságának rendszeres tagjaként videofilmekkel illusztrálta a jó hangulatú beszélgetést.

Gayer Ferenc, a Magyar Köztársaság Ezüst Érdemkeresztjével kitüntetett jazz nagybőgőművész, a Budapest Ragtime Band vezetője a zenész szakmáról, karrier lehetőségekről, állhatatosságról, gyakorlásról, szakmai alázatról és megint gyakorlásról beszélgetett a zenei pályára készülő gimnazistákkal.

Büti István közgazdász, az Abacusan Stúdió ügyvezetője a közgazdász szakma lehetőségeiről, a közszféra, versenyszféra és a nonprofit szektor  eltérő gazdasági-gazdálkodási feladatairól, a szükséges kompetenciákról, a felelősség és kockázat kérdéséről beszélgetett a fiatalokkal. Konkrét példán megvizsgálva, közösen hasonlították össze az induló vállalkozások különböző gazdasági társasági formákban rejlő lehetőségeket és kockázatokat elemezték közösen.