Élményműhely bemutató a Ferencvárosi Pedagógus Pikniken az Abacusan Stúdió szervezésében

A Ferencvárosi Pedagógus Piknik keretében Szabó Ildikó, az Élményműhely pedagógiai koordinátora tartott interaktív bemutatót  a kerület matematika tanárainak az Abacusan Stúdió szervezésében.

Élményműhely

Az ÉlményMűhely – Nemzetközi Mozgalom az Élményközpontú Matematika-oktatásért 2008-ban alakult meg. A munkájában részt vevő matematikusok, művészek, kutatók és tanárok célja, hogy megmutassák: “a matematika több is lehet mint szigorú tudomány. A matematika számunkra a közös élmények, felismerések forrása, az örömteli alkotás eszköze. (…)  Ez élményközpontú, az érzékszervek mindegyikét játékba hozó és a szociális képességeket is fejlesztő, a tudomány és a művészet összefüggéseit felfedező pedagógiai gyakorlatok kidolgozását igényli”.

 A bemutatón a résztvevők ízelítőt kaptak az Élményműhely eddigi programjaiból, tájékozódhattak a kreatív iskolanapok szervezéséről.

Ezt követően a megjelent tanárok maguk is rövid időre izgatott, önfeledten játszó gyermekekké váltak: kipróbálták az egyes matematikai, fizikai problémák játékos, kreatív bemutatására alkalmas eszközöket. Kis csoportokban forgatták, illesztették össze az elemeket, hogy a különféle mintázatok, szerkezetek, optikai csalódások kirajzolódhassanak.