Digitális és manuális oktatójátékok – avagy mit hoztunk a tarsolyunkban a londoni Bett-ről és a nürnbergi Spielwarenmesse-ről

Ha január, akkor Nürnberg, Spielwarenmesse – a világ egyik legnagyobb játékkiállításIMG_20180201_112140a. Az Abacusan Stúdió szakmai vezetőiként évek óta rendszeresen ellátogatunk erre seregszemlére, hogy a 170.000 m2-en elhelyezkedő több ezer játékos stand kínálata közül kiválasszuk azokat, amikkel a következő évben megismertetjük a hazai „kölyök mérnököket” az Abacusan Stúdió saját programjain vagy partneriskoláiban.

 

IMG_20180125_144652_1Az idei évre még gazdagabb, sokoldalúbb szakmai utat terveztünk – kifejezetten a digitális oktatás legújabb fejlesztéseinek, aktuális trendjeinek, új, alap koncepciónkba illeszthető eszközök megismerése érdekében a londoni Bett Show-ra is ellátogattunk. Jóleső érzés volt látnunk a magyar standot is, és nagy örömmel találkoztunk össze magyar kollégákkal is, akikkel később összevethetjük tapasztalatainkat, hiszen mindenki a saját érdeklődésének, szakmai területének megfelelő kiállítók termékeit ismerte meg alaposan.

Az Abacusan Stúdió filozófiájához híven, minIMG_20180202_104740_1dkét kiállításon egyaránt érdeklődéssel kerestük a STEAM területére kifejlesztett digitális és a manuális eszközöket. Mint a korábbi években, idén is azt kutattuk, hogy a gyermekek ismeretszerzését, kompetenciáik fejlesztését milyen játékos eszközökkel segítik a nemzetközi gyakorlatban.

A következőkben néhány, számunkra különösen érdekes eszköz bemutatásával villantjuk fel az út során gyűjtött élményeket, tapasztalatokat. Az eszközökkel hamarosan – már tavasztól – találkozhatnak az érdeklődők az Abacusan Stúdió programjain!

Milyen érdekességeket találtunk a Bett-en?

Mit láttunk a Spielwarenmesse-n?

Milyen újdonságokkal jelent meg az ArTeC?