Abacusan robotika és ördöglakat családi nap

Remek délelőttöt töltöttünk együtt február 21-én az Abacusan robotika és ördöglakat családi napon!

Robotika szakköröseink, tavaly nyári táborozóink és érdeklődő családok látogattak el programunkra. A jó hangulat, a változatos, izgalmas játékok azután órákra a Világcsücsökben marasztaltak gyerekeket és szülőket egyaránt.

A családok apraja-nagyja együtt törte a fejét, játszott és kísérletezett.

Gyerekek és szülők bogozták az ördöglakatokat. Gál Péter, az ordoglakat.blog.hu szerzője változatos típusú, különféle nehézségi szintű gubancolni valóval várta a résztvevőket.

A robotika iránt érdeklődők szakkör vezetőnk és diákmentoraink segítségével próbálgatták és tanítgatták az Abacusan robotika szakkörön készült robotokat. A Kutatók éjszakáján már nagy sikerrel bemutatkozott lufipukkasztó kutya mellett nyomkövető, hazamenekülő robotok vezérlése, programozása során ismerkedhettek a gyerekek a motorok és szenzorok világával.

A gyerekek izgatottan ismerkedtek új, Magyarországon még csak nálunk fellelhető konstrukciós és robotépítő készletekkel. Miközben megépítették a minta-füzetben szereplő járó robotot, fogókart, munkagépet, kitanulmányozták a készletek mechanikai alkatrészeit, sokat tanultak a mozgó szerkezetekről. Ezután már szabadon engedték fantáziájukat, és elkészítették saját szerkezeteiket is.

A programot diákmentoraink logikai és csapatépítő játékokkal tették még színesebbé.

A családi nap a Tehetséghidak kiemelt projekt Csoportos tehetségsegítő tevékenységek támogatása c. pályázati támogatása (OPER 7011) keretében került megrendezésre.