A FÉNY világa az Abacusan Stúdióban

Fények, színek, tükrök, robotok várták a több száz családot az Abacusan Stúdió és a Logicosan Játékház áprilisi családi napján.
A program a Fény Nemzetközi Éve 2015. és az Eötvös Loránd Fizikai Társulat Fizika Mindenkié programsorozatához csatlakozva, a Magyar Természettudományi Múzeummal együttműködésben valósult meg.

Gyerekek és felnőttek, családok, gyerekcsoportok programoztak robotokat. Az Abacusan robotika szakkörének bemutatója mellett a Logicosan Játékház által hamarosan Magyarországra bevezetni kívánt japán konstrukciós és robotika készletből készült járművek, figurák keltek életre, gurultak és világítottak.
Gyerekek-felnőttek egymással versenyezve építettek a REBOT mágus, Vecsei Ákos instrukciói alapján, okostelefonnal vezérelt robotokat kupakokból, gemkapcsokból, kartonpapírokból kivágott kerekekből, flakonokból, tejfölös poharakból. A versengés olykor-olykor párbajba, sajátos REBOT-szumóba csapott át a körben állók nagy derültségére.
Mindeközben a háttérben kis látogatóink örök kedvence, a lufipukkasztó kutya robot fárdhatatlanul dolgozott.
A Logicosan Játékház tükörlabirintusában lelkes csapatok keresték a tükrös rejtvények megoldásait, igyekeztek kiszabadítani a fényt a tükrök és prizmák fogságából.
A gyerekek kiváncsi izgalommal, a felnőttek nosztalgiával fabrikáltak saját kaleidoszkópot WC-papír gurigákból, joghurtos kupakokból.
A FÉNY napján velünk tartottak azok is, akik fény nélkül élik az életüket – a résztvevők a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének Regionális Egyesülete érzékenyítő programján szerezhettek tapasztalatokat.
Az Abacusan családi napok gyermek és felnőtt visszatérő vendégei örömmel fogadták a Logicosan Játékház már ismert és most bemutatott játékait, illetve a régi ismerősként köszöntött ördöglakat blog zármesterét, Gál Pétert.