fbpx
Home Programjaink Sarvidéki expedíció – őszi szüneti napközis tábor

Korábbi családi napokról néhány fotó:

dátum

2021 okt 26 - 28
Expired!

Résztvételi díj

15,000 Ft

Sarvidéki expedíció – őszi szüneti napközis tábor

ArTeC Robo – Arduino Uno, ArTeC micro:bit és ArTeC 2.0 mikrovezérlőkkel, Ozobottal

Japán legnagyobb oktatójáték forgalmazójának saját fejlesztésű eszközei ötvözve a világszinten népszerű, programozásoktatásra fejlesztett micro:bittel. 3 programozható rendszer, melyek így, egy foglalkozás-sorozatba helyezve az ismeretszerzés új dimenzióját teszik lehetővé. Ezek az oktatási célú robotika készletek, támogatják a programozási alapismeretekkel rendelkező diákok tudásának elmélyítését és kiszélesítését. A különböző programozási platformok párhuzamos használata pedig lehetővé teszi az új adatszerkezetek megismerését, az analitikus gondolkodásmód elsajátítását.

Programozás és robotika magasabb szinten

Projektszemléletű műhelymunka a kreatív látásmód kialakítására, a prezentációs képességek fejlesztésére, a csapatmunka képességének gyakorlati megtapasztalására.

Tervezz! tudományos műszereket, robotokat nálunk akár már 3D-ben

Építs! kutató bázist, modelleket ArTeC Block színes, gyorsan építhető elemekből.

Programozz! 3 eltérő programozási felületnek köszönhetően kollaboratív robotokat, mérő és elemző műszereket. A Scratch-jellegű felület mellett micro:bitet és applikáció fejlesztő platformot is fogunk használni. Érzékelők sokasága fogja az adatgyűjtést és a széleskörű, új programozási képességek megszerzését szolgálni

Az alapkészségek, logika, szintetizálás, algoritmizálás, digitális írástudás mellett a kreativiást – az elemző, divergens és megoldás-centrikus gondolkodásmódot is fejleszti a program. A komplex STEM projekt a robotikát és a programozást hozza még közelebb az egyéb tudományágak irányt elkötelezettebb érdeklődők számára is.

Mit is fogunk csinálni?

Megépítjük a teljes sarkköri expedíció főhadiszállását, a kutatásokat támogató robotokat, a tudományos méréseket elvégző műszereket, az elmező laboratórium felszereléseket. A foglalkozásokon ezeket programozzuk, működésüket összehangoljuk, az adatelemzéshez szükséges grafikus felületet létrehozzuk. A csapatmunka, a bemutatókra való készülés a legfontosabb soft skilleket fejlesztik észrevétlenül a résztvevőknél. A legmodernebb pedagógiai módszereket használva, mentori támogatással zajlanak a műhelyek.

A program minden nap 9 órakor kezdődik a 1094 Budapest, Páva utca 8-ban, a 2. emelet 203-ban. Az első nap felvázoljuk a koncepciót, megbeszéljük a teendőket, diferenciáltan elosztjuk a csapatot. Azoknak, akik még nem találkoztak ilyen robotokkal és a programozással alapozással kezdünk, középhaladók pedig már tervezhetik építményüket. Ezután kezdődhet a kutató munka, a feldertés, miközben mi egyre több robotot mutatunk és taníunk Nektek, hogy aztán mindenki választhasson a számára leginspirálóbb robotból a megvalósításhoz.

Részvételi díj étkezéssel, eszközbiztosítással: 15.000 Forint

Jelentkezni e-mailben tudsz az info@abacusan.hu címen!

The event is finished.