Szövegértés fejlesztése az Abacusan-ArTeC Keltsd életre! alsós eszközcsomaggal

Az Abacusan-ArTeC Keltsd életre!© csomag az Abacusan Stúdió akkreditált kiváló tehetségpont szakemberei által nemzetközi jógyakorlatok adaptálására és integrálására épülő digitális pedagógiai eszközcsomag. A csomag egy japán fejlesztésű konstrukciós és programozható robotépítő készlet felhasználásával, a magyar tantervi követelmények figyelembe vételével, a gyermekek manuális tevékenység iránti igényére és a robotikában rejlő lehetőségekre építve segíti a szövegértés fejlesztését.

A szöveg feldolgozásakor a gyermekek kisebb csoportokkal a szöveg egy-egy részletét (szereplőt, helyszínt, eszközt, jelenetet, stb) megépítik, és egyszerű robotikai eszközökkel életre keltik, mozgásra bírják. Az építést és programozást követően az egyes csoportok robotjaiból közösen összeállítják és eljátsszák a szövegben olvasottakat.

Az Abacusan-ArTeC Keltsd életre!© csomag használatakor a szövegértés fejlesztése az olvasott szöveg kézzel fogható robotokká építésén keresztül a szöveg értelmezésére, kutatómunkára, emellett a gyermekek fantáziájára, kreativitására, spontán alkotókedvére támaszkodik, miközben fejlődik önismeretük, önreflexiójuk, felfedezik a csapatmunka fontosságát és élvezhetik a játék örömét is.

 állatkert                       DSC_1741_kicsi
Az eszközcsomag célja                Mit tartalmaz az eszközcsomag?

feltételes buzzeros                     Teacher training (10)
A robotok programozása            Továbbképzés, mentorálás