Abacusan Tálentum Fesztivál – 2014

A program keretében egész napos fesztivál formájában ünnepeltük a tehetségeket. Közel 200 gyermek, pedagógusaik, vendégek, érdeklődők, együttműködő partnerek – összességében közel 400 résztvevő – töltötték együtt ezt a napot.

Az ABACUSAN Tálentum Fesztivál keretében került sor az ABACUSAN Bajnokság 2014. évi levelezős versenyeinek döntőire, amelyen játékos, mókás, ügyességi feladatok sorát kellett a versenyzőknek végrehajtani. Így a több hónapos szellemi versengést ezúttal az fizikai készségek összemérésével egészítettük ki.

A döntőkkel párhuzamosan zajlottak a Bajnokság robotika versenyei. A bemutatókat, ”okos robot” – komplex feladat teljesítése, ”mihaszna robot”, és ”robot szumó” versenyszámokat a többi résztvevő is nagy izgalommal követte.

Nem titkolt célunk volt, hogy a különböző versenyek résztvevői és a rendezvényre ellátogató érdeklődők megismerkedhessenek a különböző tehetségterületen legeredményesebb diákokkal, tájékozódhassanak a versenyek tartalmát, jellegét illetően.

A nap során az érdeklődő és az éppen nem versenyző gyermekek, pedagógusok különböző „állomásokon” tehették próbára ügyességüket, művészi készségüket, empátiájukat. A kavalkádban kézműves programok, zsonglőrködés, kerekesszékes ability feladatok, múzeumpedagógiai foglalkozások váltották egymást.

A Fesztivál záró akkordja a Budapest Ragtime Band zenei fejtörőkkel tűzdelt, interaktív koncertje volt, amelyet a résztvevők apraja-nagyja nagy élvezettel hallgatott.

Az ABACUSAN Tálentum Fesztivál megrendezését Erzsébetváros Önkormányzata támogatta.