Abacusan versenyek 2018/2019

Az Abacusan Stúdió idén is versenyekkel várja a lelkes programozni vágyókat: URC MAGYARORSZÁG ROBOTIKA és URC MAGYARORSZÁG ROBOTTÁNC VERSENY!

Érdekel a robotika? Találkoztál már robotokkal? Úgy érzed jól dolgozol csapatban? Szeretnéd megmérettetni tudásod másokkal is?

Akkor versenyeinken a helyed! Nevezz iskoláddal/csapatoddal!

És mit kell tudnod a versenyekről? Mivel tudsz készűlni? Hogy kell jelentkezni? Itt megtudhatod:

HALGAZDASÁG

A verseny menete:

A verseny munkaideje (a robotok építése, programozása) alatt a felkészítő pedagógusok nem segíthetik a csapatok munkáját – számukra külön helyszínen biztosítunk programot. A futamok alatt a kísérők szurkolhatnak a versenyzőknek.

A csapatok az életkoruknak és ismereteiknek megfelelő versenyfeladatot a helyszínen kapják meg. A feladat értelmezésében és a pálya egyes részeinek azonosításában vállalati és pedagógusjelölt önkéntesek nyújtanak segítséget a csapatoknak.

A csapatok a helyszínen megkapott feladat megoldására alkalmas robotot építenek és programoznak úgy, hogy az az önálló feladat megoldásra és a pályán elhelyezett, előre elkészített robotokkal való együttműködésre alkalmas legyen. Az előre elkészített pályához tereptárgyakat építenek.

A verseny során 3 alkalommal tartunk bonusz alkatrészekért tudásvásárt. Ezen a tudásvásáron logikai, algoritmikus, műszaki gondolkodáshoz ill. programozáshoz kapcsolódó mini feladatok megoldásával szerezhetnek az egységcsomagon felül további alkatrészeket a csapatok.

A versenyen használható készletek

A versenyen kizárólag a kereskedelemben kapható ArTeC termékek használhatók. 

Felkészüléshez kölcsönözhető készlet 5.000 Ft + szállítás (4 hétre)

Versenyhez kapcsolódó 1 készlet ill. kiegészítő tartozék vásárlás esetén a hivatalos, nem akciós listaárból (logicosan.hu) egyszeri 20% kedvezmény (nem összevonható egyéb kedvezménnyel)

A versenyen kizárólag a szervezők által rendelkezésre bocsájtott eszközöket, alkatrészeket használhatják föl a résztvevők.

A feladat sikeres megoldásához a szervezők csapatonként az alábbiakat biztosítják:

 • 1 db laptop vagy asztali számítógép, amelyre telepítésre került a Studuino1 és a Studuino2 program
 • ArTeC Robotist robotikai és Blocks építő elemek
 • A verseny során 3 alkalommal tartunk bónusz alkatrészekért tudásvásárt. Ezen a tudásvásáron logikai, algoritmikus, műszaki gondolkodáshoz ill. programozáshoz kapcsolódó mini feladatok megoldásával szerezhetnek az egységcsomagon felül további alkatrészeket a csapatok.

A verseny időtartama:

4 óra munkaidő + 20 perc ebéd + 1,5 óra verseny + 1 óra értékelés, eredményhirdetés.

A verseny felkészülési ideje alatt a kísérő pedagógusoknak workshop az ArTeC Innovator Academy Early Years programjának hazai gyakorlatáról.

A részletes versenykiírás ide kattintva letölthető!

A szülői nyilatkozat az eseményen való fotózásról kitölthető Word formátumban ide kattintva letölehető!

ROBOT TÁNCVERSENY

A verseny célja, hogy a versenyző csapatok szórakoztató, könnyed feladatot megoldva  kreativitásukat, humorukat éppúgy megmutathassák, mint robotikai és programozási ismereteiket.

A verseny 1 fordulós, a versenyző csapatoknak előre megépített és beprogramozott robotjaikat kell bemutatniuk. A produkció hossza nem lehet több, mint 3 perc, a teljes bemutatóra 5 perc áll a csapatok rendelkezésére. A versenyen bármilyen robotépítő észlet használható, illetve ennek kombinációja más anyagokkal (idegen anyag maximum 10%). A csapatok a táncprodukcióhoz saját zenét hoznak, amelyet legkésőbb a verseny előtt 3 nappal, a csapat nevének és iskolájának megjelölésével kell eljuttatniuk a verseny@abacusan.hu e-mail címre.

A csapatok 3 korosztályban, 3 kategóriában mérik össze tudásukat:

 1. 3-4. osztályosok
 2. 5-8. osztályosok
 3. 9-12. osztályosok
 1. Szólótánc
 2. Páros tánc
 3. Tánccsoport

A verseny zsűrijét műszaki szakemberek és versenytáncosok alkotják.

A produkciók értékelésének szempontjai:

 • A zene ritmusának megfelelő ritmusú mozgás
 • Az adott táncstílus megjelenítése
 • Páros és csoportos tánc esetén a robotok közötti szinkron
 • A robot megjelenése, „jelmeze”

A versenykiírás ide kattintva letölthető!

A szülői nyilatkozat az eseményen való fotózásról kitölthető Word formátumban ide kattintva letölehető!