Abacusan Szakkörök és Családi Workshopok 2019/2020

Kiknek szól a szakkör vagy a hétvégi workshop?

A robotok köztünk vannak! Gyere, építs, programozz Te is velünk egy jó hangulatú társaságban! Alakítsd a jövődet, formáld a jövőnket!

Az Abacusan Stúdió Robotika szakkörére olyan 8-16 éves diákokat várunk, akiket érdekelnek a műszaki feladatok, a programozás – a robotika.

Mi a foglalkozásaink célja?

Programozható robotépítő és konstrukciós készleteink felhasználásával, differenciált, egyénre szabott tematikával, a gyermekek kreativitására építve vezetjük be őket ebbe számukra oly izgalmas világba.

A “mérnökpalánták” megismerkedhetnek a modern programozás alapjaival, a tervezés-megvalósítás-tesztelés folyamatával. A szakkörön a gyermekek 2-3 fős csoportokban dolgoznak, így felfedezhetik, megismerhetik a csapatmunka fontosságát, az abban rejlő lehetőségeket, és élvezhetik a játék örömét is.

A különböző korú, a robotika és a programozás terén különböző előismeretekkel rendelkező gyermekek számára differenciált feladatokkal tesszük értékessé a szakkörön töltött időt. Külföldi jó gyakorlatok adaptálásával kialakított tematikánk segíti a gyermekeket a robotika és a programozás terén kreativitásuk kibontakoztatásában.

 Kik a foglalkozásvezetők?

Felkészült és nagy gyakorlattal rendelkező szakkörvezetőink több mint egy évtizede segítik a gyermekeket a robotika és a programozás terén kreativitásuk kibontakoztatásában szakkörökön, táborokban és iskolai keretek között egyaránt.

Különböző helyszíneken működő csoportjaink szakkörvezetői rendszeres továbbképzéseken folyamatosan , az Abacusan Stúdió pedagógiai vezetőjének mentorálása mellett,

Az Abacusan Stúdió a 2013/14. tanév óta folyamatosan részt vett a Nemzeti Tehetség Program támogatásával megvalósult, a robotika oktatásban a külföldi jó gyakorlat adaptálását célzó módszertani munkában.  Ennek eredményei az idei évben már beépülnek a szakköri tematikába.

Jelentkezés szakköreinkre és workshopjainkra a helyszíneknél található “részletek” gombra kattintás után lehetség az online jelentkezési lap kitöltésével!

Hétköznap délutáni szakköreink:

XIX. kerület:
Wekerlei Kultúrház
1192 Budapest Petur u. 7.

szerda 16:30-18:00, első alkalom: 2019.09.11.

szakkörvezető: Sugár Sára

részletek…


XIX. kerület:
Wekerlei Kultúrház
1192 Budapest Petur u. 7.

péntek 16:30-18:00, első alkalom: 2019.09.13.

szakkörvezető: Balázs András

részletek…


Dunakeszi:
Bárdos Lajos Általános Iskola
2120 Dunakeszi, Iskola sétány 18.

októbertől

szakkörvezető: Lackó Gábor

részletek…

Hétvégi workshopok:

XIV. kerület:
Zuglói Ifjúsági Centrum
1145 Budapest, Uzsoki utca 57.
2020-ban: hamarosan…

részletek…


XIX. kerület:
FSZEK Üllői úti Könyvtára
1191 Budapest, Üllői út 255.

2020-ban: hamarosan…

részletek…

További workshopok hamarosan…