_DSC6756

Kölyök Mérnök szakkör – tudnivalók

Érdekelnek a gépek? a motorok? a csigák, fogaskerekek? a szivattyúk, csövek, szelepek? Szeretnéd kipróbálni, mit tud a napelem? Izgat, hogy hogyan termel áramot a szélerőmű?

Akkor az Abacusan Stúdió Kölyök Mérnök szakkörén a helyed!

Az Abacusan Stúdió Kölyök Mérnök szakkörére olyan 8-15 éves diákokat várunk, akiket érdekelnek a műszaki feladatok, a robotika.

Mi a szakkör célja?

A szakkör keretében a 3-8. osztályos gyerekek a mechanikus gépek alapvető működésével, valamint a megújuló energiaforrásokkal ismerkedhetnek kísérleteken, működő modellek megépítésén keresztül.

Több külföldi gyártó e célra kifejlesztett, Magyarországon újdonságnak számító készleteinek és oktatási anyagainak használata könnyűvé, a játék és kísérletezés izgalma pedig szórakoztatóvá teszi a tanulást!

A készletek és a hozzájuk tartozó moduláris oktatási program lehetővé teszi, hogy a fizika terén különböző szintű (akár minimális) előismeretekkel rendelkező gyermekek számára differenciált feladatokkal tegyük értékessé a szakkörön töltött időt.

A megépített szerkezeteket programozható robot-alkatrészekkel összekapcsolva a robotika alapjaiba is bepillantást nyerhetnek a gyerekek.

Az egyes témákat az építő-kísérletező készletek mellett ökobarkács foglalkozásokkal színesítjük. Ezeken az alkalmakon újrahasznosított anyagokból építjük meg, szereljük össze a megismert szerkezeteket.

 Kik a szakkörvezetők?

A szakkört felkészült, nagy gyakorlattal rendelkező szakkörvezetők tartják, munkánkat a készletet forgalmazó, használatához tanártovábbképzéseket folytató szervezet segíti.

 Hol és mikor lesz a szakkör?

XIX. kerület
Wekerlei Kultúrház és Könyvtár
Péntek 16:30-18:00, első alkalom 2017.09.22.
Szakkörvezető: Balázs András

részletek

A szakkör heti 1*90 perc időtartamú.

Mikor kezdődik?

2017.09.22.

Meddig kell jelentkezni?

Jelentkezni a tanfolyamok listájában található online jelentkezési lapok kitöltésével lehet.
A szakköri munkába  folyamatosan be lehet csatlakozni.
A jelentkezés a tanfolyami díj első részletének befizetésével válik véglegessé.

A szakkör részvételi díja:

A szakköri díj magában foglalja az eszközök és számítógépek használatát is.